Doorgaan naar artikel

Prijsverschil fijne en grote Conference kleiner

Met een Belgische middenprijs van 76 cent in week 20 deden de Conference het als geheel niet slecht.

Bij de grotere maten is wel sprake van wat ontspanning en iets lagere prijzen. De dikke maten daalden daarmee licht van 90 cent per kilo naar 80-85 cent deze week. Met de iets lagere verkochte volumes deze week is de voorraad van de handel gewoon wat groter. Dat doet de vraag wat verflauwen.

groothandel

Nu is de vergelijking lastig, maar op de Duitse groothandelsmarkten valt op dat de oude oogst Abate Fetel uit Italië ook in een lichte prijsdruk terecht kwam vorige week. Oplopend waren prijzen van importperen uit Zuid-Amerika. Het lijkt toch een licht importeffect, al stelt een handelaar dat volumes van import niet groot zijn.

Die handelaar ziet in zijn eigen programma’s voor Conference volgende week geen wijzigingen in volume of prijs. Een echte aanleiding voor een prijsverandering is er dan ook niet.

acties supermarkten

De binnenlandse actiebereidheid verflauwt wat, blijkt uit de folders van de supermarkten. C1000 verkoopt Conference voor €1,19 per kilo. Opvallend is dat Dekamarkt en Hoogvliet in het Hollandse hardfruit weer kozen voor Elstar als actieproduct. Dekamarkt stunt met €1,29 voor een zak van 1,5 kilo Elstar en Hoogvliet verkoopt die appel los voor 99 cent.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin