Doorgaan naar artikel

Hoe wild is de Jonagoldmarkt?

De Belgische veilingen geven voor week 19 een middenprijs af van 41,6 cent voor Jonagold (maar niet voor Jonagored).

Het is bijna tien cent meer dan week 18; een forse prijsbeweging, zo lijkt het. Het is ook deels het gevolg van een kleiner Belgisch industrievolume, maar de Jonagoldprijs heeft duidelijk een beweging ondergaan. Al lijkt het deze week weer rustiger aan het front, melden Nederlandse veilingen.  Zaltbommel meldt juist een teruggang in klokprijzen van een dubbeltje na een goede week 19.

Een stabiele week 20, stelt evenwel veiling Borgloon, waarin een prijs haalbaar is van 60 cent voor goede maten. De prijsstijging was een beetje afgedwongen door telers die niet meer voor minder wilden verkopen nadat de prijs voor ongesorteerd product al gestegen was met 15 cent per kilo. Dat lijkt weer ingegeven door een Poolse prijscorrectie. Daar is sinds het begin van het jaar toch een stabiele prijsstijging zichtbaar geweest. Zodanig, dat de Duitse markt in april nog het meest onder druk stond, bleek uit een Europees overzicht.

Een Nederlandse veiling laat weten dat het inderdaad rustiger is geworden, maar dat wil niet zeggen dat de Jonagoldprijzen achteruit kachelen. Door het langere verkoopseizoen is ook geen haast in de afzet. Kleine acties bij Spar, Deen en volgende week C1000 en Emté kunnen voor Jonagold nog leuke impulsen zijn.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin