Doorgaan naar artikel

Fusieplan Haspengouw cruciaal voor Fruitmasters

Wat gebeurt er met de nieuwe rassen Kanzi, Greenstar en nieuwe peer P2829 als Fruitmasters’ zusterbedrijf Haspengouw fuseert of samenwerkt met bijvoorbeeld Univeg?

Dat is voor Fruitmasters een cruciale vraag nu Haspengouw steeds nauwer gekoppeld wordt aan handelskolos Univeg. Fruitmasters en Haspengouw zijn zusterveilingen in een associatie EFC. Staat die samenwerking nu op het spel?

Volgens financieel directeur van Fruitmasters Sjors Kruiper is ook bij Fruitmasters nog niet duidelijk wat er gebeurt na volgende week. Dan heeft Haspengouw een ledenbijeenkomst waarin toekomstbesluiten genomen moeten worden. “We horen van de directie van Haspengouw dat we na de ledenbijeenkomst bijgepraat worden, maar ze verzekeren ons dat het geen gevolgen zal hebben voor de APO EFC.”

Toch is het uiterst gevoelig. Krijgt Univeg straks de beschikking over de merkrassen? Hoe raakt dat dan de handelspositie van Fruitmasters? Volgens Kruiper zijn dat terechte vragen, maar zit er niets anders op dan te wachten op de ledenbijeenkomst.

Haspengouw lijkt in zwaar weer te verkeren. In korte tijd zijn twee directeuren vertrokken. In 2013 werd nog een krappe winst gemaakt op 71 miljoen euro omzet. De jaarcijfers van dit jaar zijn nog niet bekend, maar er zijn signalen dat de resultaten onder druk staan.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin