Doorgaan naar artikel

Stichting Aardbei Onderzoek start organisatie van aardbeionderzoek nieuwe stijl

Telers van aardbeien worden binnenkort uitgenodigd lid te worden van het onderzoeksplatform van de Stichting Aardbei Onderzoek (SAO). Dat is de eerste stap om weer vaart te brengen in het praktisch aardbei-onderzoek.

Het platform moet uitgroeien tot een plek voor alle met de productie en afzet van aardbeien betrokken partijen, van veredelings- en vermeerderingsbedrijven, en telers, tot toeleveranciers en handels- en afzetbedrijven. Een en ander werd begin deze week duidelijk in Berkel-Enschot tijdens een telersbijeenkomst die was georganiseerd door de landelijke aardbeiencommissie.

Voldoende draagvlak

Het inschrijfbedrag bedraagt €50 per bedrijf. Uit het aantal aanmeldingen zal blijken of er voldoende draagvlak voor is om het onderzoek snel en planmatig vlot te trekken. Vervolgens er komt een inventarisatie van op te pakken onderzoeksvragen. Daarbij valt te denken aan onderwerpen  die voor elke teler van belang zijn als de Suzuki-fruitvlieg, Pestalotiopsis, Erwinia, trips en dergelijke. Daarnaast kunnen er onderzoeksclusters ontstaan die in kleiner verband onderwerp benoemen en financiële middelen gaan inleggen. Die gegevens worden alleen gedeeld onder de deelnemers/betalers, of de groep moet anders bepalen.

Share this

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin