Doorgaan naar artikel

Streep door uitbreidingsplan aardbeien

De gemeente Binnenmaas wordt niet terug gefloten door de rechter om een weigering van een vergunning voor stellingteelt aardbeien op een aangekocht perceel.

De vraag in hoger beroep was of de teler een agrarisch bedrijf heeft overgenomen of enkele percelen van een nabijgelegen agrarisch bedrijf. Dat laatste was volgens de rechter het geval. De teler stelt dat het niet zo kan zijn dat op de percelen nu geen agrarisch bedrijf gevestigd mag worden. De rechter wees zijn eisen af op één uitzondering na. De kosten voor de juridische procedure moeten door de gemeente worden gedragen.

Het college van burgemeester en wethouders had begin 2014 geweigerd aan de teler een omgevingsvergunning te verlenen voor het plaatsen van stellingen voor de aardbeienteelt op het perceel.

Volgens het college mag alleen bebouwing worden opgericht op het perceel voor een toegelaten agrarisch bedrijf en kan de teler niet aantonen dat de bebouwing noodzakelijk is voor een op de percelen toegelaten bedrijf. De percelen lagen tegenover het bestaande bedrijf van de teler, gescheiden door een weg. Die percelen horen volgens de gemeente niet bij het bedrijf van de teler.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin