Doorgaan naar artikel

Radiospot Makro: pond aardbeien voor 95 cent

Verbazing in de afzet van aardbeien over een Makro-actie dit weekend. De Duitse groothandelsketen verkoopt in Nedelrand een pond Nederlandse aardbeien voor 95 cent.

Op de veiling van The Greenery en Hoogstraten wordt al het dubbele betaald. Verkoopt Makro tegen verlies deze aardbeien? Daar komen nog kosten voor de radiocampagne bovenop. In de sector heerst ongeloof. “Er was wel verwacht dat er voldoende glasaardbeien zouden zijn deze week, maar dat is door het donkere weer niet geval. Misschien heeft een andere afzetorganisatie zich hierop vastgelegd”, laat één van de afzetorganisaties weten. Niet duidelijk is wie de leverancier is van de aardbeien. Bij Makro was de woordvoerder niet bereikbaar. In week 42 van vorig jaar lag de middenprijs (inclusief industrie en kleine maten) ook al op € 1,25 per pond. Het lijkt dus een stunt, ook gezien de inkoop van radiozendtijd.

Een woordvoerder van een andere afzetorganisatie zegt de campagne niet toe te juichen. “Het roept bij andere winkelketens toch vragen op hoe het kan dat zij het dubbele moeten betalen voor wat bij Makro in de winkels ligt. Dat zorgt toch voor druk.”

Makro heeft een klein aandeel in de Nederlandse fruitafzet met 17 groothandelsvestigingen. Een maand geleden viel de keten ook al op met een fruitactie. Eén dag lang lag al het fruit tegen halve prijzen in de centra.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin