Doorgaan naar artikel

Teler ging van Rabo naar Deutsche bank naar ABN

Een fruitteler in het midden van het land is bij de Rechtbank Amsterdam gedeeltelijk in het gelijk gesteld in zijn zaak tegen de Deutsche Bank.

Hij vocht een aflossingsboete van ruim drie ton aan die hem was opgelegd door Deutsche Bank bij een overstap naar ABN Amro.

De teler was net twee jaar eerder overgestapt van Rabobank naar Deutsche Bank. De teler maakte steeds de overstap om de groei van zijn bedrijf te financieren. In 2011 wilde Rabobank die niet meer financieren, maar in 2013 besloot de Deutsche Bank niet meer de agrarische sector als belangrijke sector te zien, waardoor de teler opnieuw genoodzaakt was over te stappen om de groei van zijn bedrijf te financieren. Het lukte de teler een overeenkomst met ABN Amro af te sluiten, maar Deutsche Bank legde hem daarop een boete op.

De rechter gaat grotendeels mee in het betoog van de teler dat hij gedwongen werd over te stappen. Deutsche Bank wist bij aanvang van de financiering dat het fruitteeltbedrijf snel groeide en dat voor een koelcel en grondaankoop financiering nodig was.

Toch geeft de rechtbank de teler geen kwijtschelding van de aflossingsboete, maar de helft. De teler kon niet voetstoots aannemen dat hij de financiering wel zou hebben gehad van Deutsche Bank als die zich niet zou hebben terug getrokken uit de agrarische sector.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin