Doorgaan naar artikel

‘Handel vindt Conference al te duur’

De geringe prijsverschillen vallen op tussen klasse 1 en lagere klasses bij Conference.

Dat duidt er volgens een handelaar op dat de klasse 1 feitelijk als te duur wordt gezien. De supermarkten knijpen aan de inkoopprijs. Daarom zijn lagere klasses nu toch redelijk gewaardeerd. Op de Belgische veilingen kwam donderdag nog een hoogste notering van 64 cent tot stand, maar realistischer is een prijs van rond de zestig cent per kilo.

Voor een deel zijn de acties op de binnenlandse markt er verantwoordelijk voor dat volumes nu niet slecht zijn. Voor Conference zijn acties bijj Emté en Dekamarkt;

Doyenné

Doyenné du Comice lag deze week bij drie ketens in de actie met 69 cent per kilo als laagste bij zowel AH en Dekamarkt. Voor Doyenné is dat een welkome opleving van de markt. De peer is ondergewaardeerd, maar lijkt nu bij te trekken.

Brazilië

Deze week werd bekend dat Brazilië de grenzen opengooit voor Nederlandse peren. Dat komt op een ongelukkig moment nu de zuidelijk halfrondoogst binnen is. We staan aan de vooravond van het importseizoen in Europa. Verwacht wordt dat met de slappe handel in Europese peren ook geen grote volumes naar Europa worden uitgevoerd.

Elstar

Ook bij Elstar twee acties deze week. Bij Lidl voor 69 cent per kilo en bij Dirk werd een prijsalarm afgegeven voor 66 cent per kilo, maar dat zijn zakjes.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin