Doorgaan naar artikel

Aardbeienprijs volle grond trekt weer bij

De laatste handelsdag van de week bracht voor zowel vollegronds- als stellingaardbeien heel behoorlijke prijzen op.

De vollegrondsaardbeien brachten bijna twee euro op bij Hoogstraten, terwijl eerder deze week de handel terughoudend werd over deze aardbeien. Oorzaak was de hevige regenval na een warm weekend. De prijs op de klok van The Greenery zakte dinsdag ook voor deze sortering tot onder de euro.

De prijs voor stellingaardbeien kon daarvan niet profiteren, die bleef min of meer stabiel op circa twee euro. Naar het einde van de week liep deze prijs wat op tot vrijdag €2,30 bij Hoogstraten en ook The Greenery liet dat beeld zien met een veel kleiner volume natuurlijk.

De stevige prijsvorming deze week is te herleiden tot een iets kleinere aanvoer. Bij Hoogstraten werd deze week per dag circa 20 ton minder aangevoerd en stond 140 ton voor de klok. Het mooie groeiseizoen trekt de productie naar voren, waardoor volumes onder druk komen.

Op gebied van volumeontwikkeling wordt niet veel verandering verwacht. Later in de maand komen de stellingaardbeien weer op, maar dan zal het volume vollegrond afgenomen zijn.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin