Doorgaan naar artikel

Kleine Conference duurder

De markt voor Conference is stabiel tot iets positiever, afgemeten aan de prijzen en volumes.

De volumes Conference op de Belgische veilingen waren donderdag redelijk tot normaal. Prijzen waren stabiel tot licht stijgend. De kleinere sorteringen konden zelfs een paar cent bijschrijven. De maat 50 millimeter raakte op de veilklok bijna het peil van veertig cent. Bij de maat 65 millimeter werd nog twee cent bijgeschreven en kwam de prijs uit op 72 cent. Voor 55 en 60 millimeter geldt dat de prijs gelijk is aan de maat (55 en 60 cent).

Effecten van Russische onzekerheid zijn vooralsnog niet sterk aanwezig. Ook de jongste exportcijfers wijzen niet op grote effecten, blijkt uit cijfers van KCB, bewerkt door het GroentenFruit Huis. Tot en met week 8 is dit jaar ruim 15 miljoen kilo Nederlandse peren naar Rusland uitgevoerd. De uitvoer van peren was vorig jaar in diezelfde periode zo’n 9 miljoen kilo. In 2012 lagen de volumes wel hoger op bijna 21 miljoen kilo. Een handelaar wijst op het prijseffect. Vorig jaar was Conference veel duurder dan dit jaar.

Op de Britse groothandelsmarkten staan prijzen voor Britse Conference wat onder druk met prijzen rond de 71 eurocent. Met €1,07 gemiddeld voor Nederlandse Conference op de Duitse groothandelsmarkten is Nederlands product iets beter gewaardeerd dan Belgische en Duitse.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin