Doorgaan naar artikel

‘Prijsstijging Conference is nog geen omslag’

Vooral bij de maat 55 en 60 millimeter Conference is de prijs de afgelopen weken wat omhoog gekropen na acties van supermarkten.

Het gaat om een dubbeltje maximaal, en de verklaring zit hem in de schaaltjesacties van partijen als Aldi. Met de lage prijzen voor de iets fijnere peren zijn er goede scherpe acties te maken op schaal. De vraag is daardoor gunstig, maar een handelaar wil niet spreken van een marktomslag. Ook bij veiling Borgloon wordt daar niet in geloofd. Een beperkt deel van de verklaring zit hem ook in de volumes. Borgloon had iets minder voor de klok staan, maar nog steeds zijn de volumes stevig. Een miljoen kilo dinsdag van de A-kwaliteit en iets minder donderdag. Daarbij is de kwaliteit constanter, door het versneld wegwerken van moeizame partijen. Er komen hardere peren aan, zo verzekert de veiling.

Bij grotere maten Conference is de prijs wat meer star gebleken. De forse peren lieten juist een paar cent lopen op de veiling, maar telers kunnen zich deels vasthouden aan de iets betere prijsvorming van specifieke maten.

De de markt fragiel is, stelt ook een ander handelshuis. Deze partij weet te melden dat Lidl uit de kilobakjes stapt. Als van andere markten als Engeland en Scandinavië dan even geen acties te verwachten zijn, kan de markt overvoerd worden. Toch was er een prijsstijging te zien bij ongesorteerde Conference. Een kwestie van hogere vraagprijzen door telers. Het is een kwestie van verwachtingen, maar de markt lijkt nog niet te mogen rekenen op een sterke ontwikkeling.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin