Doorgaan naar artikel

Markt Conference wat overvoerd

Met de forse volumes die voor de klok worden gebracht, heeft de prijs voor een aantal sorteringen Conference afgelopen week iets verloren.

De trend volgde op een aantal goede weken eind januari, maar werd eerder deze maand al ingezet. Prijzen blijven desondanks op een behoorlijk niveau. Een handelaar noemt prijzen die op het peil van de sortering liggen, dus 60 millimeters voor 60 cent en zo op. Bij de grotere maten ging dat niet helemaal op, daar was met name iets te voelen van de langzamere markt. Of dat aan de Fruit Logistica lag of misschien import, het is niet waarschijnlijk. Wel is zichtbaar dat Belgische veilingen veel doorduwen, er moet flink doorgesorteerd worden door de duidelijk mindere houdbaarheid.

Toch merkt een handelaar op dat de markt eigenlijk gezond oogt. Met de prijzen die op de klok komen, is nog niet veel mis. Het grote volume leidt niet tot forse prijsschommelingen, dat duidt op een gezonde afzet. Bij de kleinere maten speelt mee dat de afgelopen week veel actieprogramma’s met verpakte kleinere peren werden ingevuld. De vraag naar deze sortering was dus aanwezig.

Op de Duitse groothandelsmarkt is zichtbaar dat Nederlandse Conference met een euro een paar cent lager is geprijsd, en duurder is dan Duitse Conference. Wel blijkt dat de Abate Fetel, de concurrerende peer uit Italië rond de €1,60 schommelt. Een handelaar weet dat op de inkoopmarkt voor retail de prijs voor Conference nu voor het eerst hoger ligt, door de grote voorraad. Dat beeld dringt nog niet door bij de groothandelsmarkten.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin