Doorgaan naar artikel

‘Telers zullen Schoolfruit voorfinancieren’

Lidl heeft als groot kapitaalkrachtig bedrijf weinig problemen met voorwaarden voor schoolfruit, zoals de late uitkering van de subsidie.

Ze kunnen de voorfinanciering helemaal of gedeeltelijk doorschuiven naar hun telers. Dat zegt Peter de Boer, woordvoerder van een groep erkende schoolfruitleveranciers die problemen hebben met juist dat onderdeel van het voorfinancieren.

Volgens de leveranciers moeten ze de producten bijna een halfjaar voorfinancieren en is het niet duidelijk of de duurste soorten fruit ook vergoed worden. De uitkering van subsidies voor schoolfruit uit het vorige schooljaar is pas net afgerond, onderstreept hij in de Volkskrant. De Boer denkt dat de relatief lange uitbetaaltermijnen van supermarkten beter aansluiten bij de regeling. Hij blijft erbij dat de subsidieregeling onuitvoerbaar was voor ‘mkb-bedrijven’.

Toen supermarktketen Lidl de plotse teloorgang van het schoolfruit uit de media vernam, heeft ze volgens eigen zeggen snel contact opgenomen met het ministerie van Economische Zaken. ‘We hebben ook al een schoolbus die met groente en fruit langs de scholen rijdt om de leerlingen te wijzen op gezond tracteren’, aldus Lidl-woordvoerder Christine Braun. ‘De levering van schoolfruit sluit hier goed bij aan. We zien dit als maatschappelijk verantwoord ondernemen.’ Lidl laat via de Volkskrant weten dat ze zelf enkele tonnen in het Schoolfruitproject steekt.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin