Doorgaan naar artikel

Stichting Aardbei Onderzoek opgericht

Op 11 november 2014 is de Stichting Aardbei Onderzoek (SAO) officieel opgericht. De SAO heeft als doel gezamenlijk onderzoek te initiëren, faciliteren en coördineren voor het gewas Aardbei.

De SAO vervult hiermee de behoefte naar onderzoek na het wegvallen van het Productschap Tuinbouw.

De stichting is een samenwerking tussen aardbeiplantenveredelaars, aardbeiplantenvermeerderaars en productietelers van aardbeien. De SAO wordt ondersteund door Plantum en ZLTO/LLTB team vollegrond. Doordat in de stichting verschillende partijen samenwerken, kan op basis van gelijkwaardigheid onderzoek gecoördineerd worden.

Procedures

Elke partij uit de keten kan onderzoeksvoorstellen indienen. Deze voorstellen worden getoetst binnen de SAO op relevantie voor de keten. Daarna worden deze voorgelegd aan de productietelers voor financiering; zij beslissen in meerderheid van stemmen of het onderzoek wel of niet door gaat. Voor vermeerderings-onderzoek wordt de beslissing tot honorering van onderzoek afgestemd met de Gewasgroep Aardbei van Plantum.

Stichtingsbestuur

Het stichtingsbestuur bestaat uit productietelers Gerard van de Brand en Johan Vermeeren en aardbeiplantenvermeerderaars Jac-Jan van de Wijngaard en Peter van der Avoird. Claudia den Braver (Plantum) is aangesteld als voorzitter en Joan Bus (ZLTO/LLTB team vollegrond) is secretaris van de SAO.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin