Doorgaan naar artikel

Aardbeiendag, ISFC en Field Trip in januari 2015

Op 7 januari aanstaande zijn de Brabanthallen’ in Den Bosch het toneel voor de jaarlijkse Aardbeiendag. Een dag later is er de ‘International Soft Fruit Conference (ISFC), gevolgd door een ‘Field Trip’ op vrijdag 9 januari.

Op de Aardbeiendag, georganiseerd door DLV Plant, BVB Substrates en ZLTO- en LLTB-team Vollegrond, komen sprekers uit Nederland en België aan bod. Zij behandelen uiteenlopende praktische onderwerpen, als Erwinia, de Suzuki-fruitvlieg, marketingstrategieën en ontwikkelingen in gewasbescherming. De lezingen zijn in het Nederlands. Op het bedrijvenplein zijn meer dan zestig standhouders. Het volledige programma staat op zlto-events.nl/aardbeiendag.

Aanmelden

Bij inschrijving voor 20 december zijn de kosten €50 (incl. btw). Na 20 december kost deelname €70. Buitenlandse bezoekers kunnen de kosten à €70 contant op de dag voldoen.

International Soft Fruit Conference

Op donderdag 8 januari vindt voor de vijfde keer de ‘International Soft Fruit Conference (ISFC) plaats. Op deze door DLV Plant en BVB Substrates georganiseerde dag staat de Europese kleinfruitteelt in het middelpunt, voor telers, toeleveranciers, adviseurs en handelaren uit alle delen van Europa. Internationale specialisten verzorgen diverse lezingen over uiteenlopende aspecten van kleinfruit. Deze presentaties zijn in het Engels. Het volledige dagprogramma is te zien op www.softfruitconference.com. Net als op de Aardbeiendag is parallel aan de presentaties een uitgebreide kleinfruit- / tuinbouwbeurs.

Aanmelden

Bij inschrijving voor 15 december zijn de kosten €50 (incl. btw en inclusief parkeerkaart, reader, lunch, en drankjes). Na 15 december kost deelname € 70. Aanmelden via de website.

Conference Dinner

Op donderdagavond wordt in Hotel v/d Valk in Nuland een informeel ‘Conference Diner ‘ georganiseerd.

Field Trip

Evenals vorig jaar wordt ook deze keer in het kader van de International Soft Fruit Conference op vrijdag 9 januari een ‘Field Trip’ georganiseerd. Deze praktische ochtendbijeenkomst wordt gehouden op het aardbeiteeltbedrijf van Van Gennip in Someren. Hier staan onder andere belichte teelten. Eveneens op het programma staan de moderne koelfaciliteiten van Twhan van Gennip in Lierop. De ochtend wordt afgesloten met een lunch bij kweek/teeltbedrijf Het Broek Softfruits in Mariaheide.

Bekijk meer

Share this

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin