Doorgaan naar artikel

Prijsstunts peren Lidl roepen weerstand op

Lidl hanteert een onfatsoenlijke actieprijs voor Conferenceperen.

Dat stelt een afzetpartij deze week. Deze week heeft Lidl de peren in de aanbieding voor 59 cent. Leverancier is Fruit NL. Het gaat om klasse 1 product van de sortering 55-65 millimeter.

Eerder deze maand lagen er Elstar en Doyenné du Comice voor 49 cent per kilo. De actieprijs van 59 geeft het verkeerde signaal in een opgaande markt, waar de inkoopprijs nu het niveau van de actieprijs moet benaderen. “Hier kan niemand wat aan verdienen, geen teler en geen tussenhandel of retail. In deze fase van het seizoen zou een actieprijs van 99 cent acceptabeler zijn”, laat de afzetpartij weten. Dat niveau van 99 cent per kilo is overigens de normale Lidl-prijs.

Een andere afzetorganisatie wil het woord onfatsoenlijk niet gebruiken, maar verbaast zich wel. “Het lijkt er op dat peren zijn gespaard. Als het kleine peren zijn, is de prijs overigens laag maar niet uitzonderlijk.”

Volgens de eerste afzetorganisatie moet het beeld bij consumenten niet ontstaan dat dit de waarde is van Conference in deze fase van het seizoen. Vlak na de oogst zou een dergelijke actie niet misstaan, erkent hij.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin