Doorgaan naar artikel

Meer Franse appels en peren in opslag

Frankrijk had eind september bijna 40 procent meer appels en zelfs 65 procent meer peren in opslag dan een jaar eerder.

Bij appels blijft de voorraad wel 11 procent onder het vijfjaarlijks gemiddelde maar bij peren ligt de opslag 46 procent hoger dan dat gemiddelde niveau.

De opslag aan Franse appels stond eind september op 299.422 ton, dat is 38 procent meer dan op hetzelfde tijdstip in 2013. De helft van die appels was Golden Delicious, waarvan de voorraad ook anderhalf keer zo groot was. Aan de andere kant lagen er aan Gala’s 14 procent minder in de opslagruimten. September was toch een goede maand voor Franse appels, zo blijkt verder uit het overzicht van de agrarische infodienst Agreste. In die maand werd namelijk met bijna 40.200 ton de helft meer appels uit de opslag verkocht dan een jaar eerder.

Aan peren hadden de Franse telers op datzelfde tijdstip 20.777 ton in voorraad, 65 procent meer op jaarbasis. In september werd met 6.500 ton 2,5 keer zo veel afgezet als in dezelfde maand in 2013. Agreste meldt echter wel dat de perenhandel veel last heeft van zware concurrentie uit België dat vanwege het Russische embargo elders afzet voor haar peren moet zien te vinden.

Share this

Afbeelding
Ruud Peijs

correspondent in Groot-Brittannië, Ierland en Frankrijk

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin