Doorgaan naar artikel

Jan Robben schrijft ‘Liefde voor Aardbeien’

Op dinsdag 25 november 2014 presenteert Jan Robben zijn boek ‘Liefde voor Aardbeien’. Dat gebeurt vanaf 17.00 uur De Wereld van Smaak in de Markthal te Rotterdam. Het boek beslaat 320 pagina’s in full colour.

Zijn leven lang werkt Jan Robben al tussen en met aardbeien. De ondertitel van het boek is ook niet voor niets ‘met de paplepel ingegeven’. Ruim een jaar heeft hij aan het boek gewerkt. Met name de laatste vijftien jaar heeft Robben ervaren dat er een enorme kenniskloof is tussen de innovatieve professionele aardbeienwereld en de consument van aardbeien, die steeds meer geïnteresseerd is in de achtergrond van zijn eten.

Om die kloof te dichten wordt de hele wereld rondom de aardbei zo goed en helder mogelijk beschreven. Alle onderwerpen zijn vergezeld van een ondersteunende foto of tekening. Weersomstandigheden lopen als een rode draad door het boek, persoonlijke ervaringen met allerlei soorten weer, tonen de impact van het weer op een aardbei en de plant. Verder is er veel ruimte voor culinaire inspiratie: studenten van de koksopleiding van De Rooi Pannen hebben zich uitgeleefd met het bedenken en creëren van recepten met aardbeien.

Voor mensen die zelf op het balkon, in de tuin of op het terras aardbeien willen telen staat ‘Liefde voor Aardbeien’ vol tips en achtergrondinformatie om een aardbeienteelt tot een succes te maken Naast de beschrijving van een groot aantal aardbeienrassen, komt aan bod hoe op een natuurvriendelijke manier om te gaan met ziekten en plagen.

Liefde voor Aardbeien kost €34,50 en is onder andere te bestellen via www.aardbeienacademie.nl en per mail: robben@aardbeien.net. Voor meer informatie: Jan Robben, 06 512 461 57

Bekijk meer

Share this

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin