Doorgaan naar artikel

Internationale excursie-invasie op zachtfruitbedrijven

Zo’n 140 voor het grootste deel internationale belangstellenden maakten vrijdagochtend een tour langs drie zachtfruitbedrijven.

Achtereenvolgens werd een bezoek gebracht aan de bedrijven van Verkuijlen in Herpen (onder andere Clery, gevolgd door de doordrager Capri), Van Asseldonk in Mariaheide (blauwe bessen op substraat) en Genson in Sint Oedenrode.



De excursie-onderwerpen sloten grotendeels aan op teeltinhoudelijk zaken bij aardbeien, frambozen, bramen en blauwe bessen die een dag eerder (donderdag) tijdens de International Soft Fruit Conference (ISFC) in de Brabanthallen in Den Bosch waren belicht. Dat gebeurde in lezingen die werden gepresenteerd door onderzoekers, voorlichters en andere deskundigen uit Nederland en het buitenland. De ISFC trok bijna 500 bezoekers uit 25 landen. De lezingencyclus werd afgewisseld met een op kleinfruit gerichte vakbeurs.



De ISFC volgde op de Aardbeiendag afgelopen woensdag, met zo’n 540 bezoekers, hoofdzakelijk uit Nederland en België.

Dit jaar werd de lezingendeel van het de International Soft Fruit Conference voor het eerst uitgebreid met een excursiedag. De werkelijke belangstelling daarvoor overtrof de aanvankelijke verwachting meermalen, aldus ISFC-organisator Erik Boot. “Alle reden dus om te overwegen deze excursies als vast onderdeel op te nemen in de opzet van de ISFC.”



De ISFC was georganiseerd door BVB Substrates en DLV Plant, de organisatie van de Aardbeiendag was in handen van  BVB Substrates, DLV Plant en Vollegrondsgroente.net.



In 2015 wordt de Aardbeiendag gehouden op woensdag 7 januari en de ISFC op donderdag 8 januari.

Bekijk meer

Share this

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin