Doorgaan naar artikel

Handel had meer verwacht van Elstarmarkt

De Elstarmarkt maakte een rustige en kalme week door. Vrijwel geen beweging in het prijsbeeld, terwijl de week ervoor toch beweging opleverde.

Dat wekte de verwachting dat de prijs verder zou aantrekken en sneller dan verwacht. Die verwachting is op korte termijn in ieder gavel niet ingelost.

Duitse handelscijfers in de regio Bodensee laten zien dat afgezette Duitse volumes voor tafelappelen rap dalen. Het zou op een spoedig eindigende Duitse voorraad kunnen duiden, maar er wordt in Nederland nog niet aan de appels getrokken, meldt een veiling. Mogelijk dat de markt alvast met het hoofd in Berlijn zit voor de Fruit Logistica, stelt die partij. Prijzen bleven hangen op 75 to 90 cent voor de meest gangbare sortering 70-80 millimeter en 70 tot 75 cent voor de sortering 65-70 millimeter. Echt grove maten blijven met 40 tot 50 cent lastig af te zetten, al is dat niet als slecht te kwalificeren.

De Duitse groothandelsmarkten laten voor Nederlandse Elstar een consistent beeld zien. Losse Elstar uit Nederland gaan daar van de hand voor €1,05. Dat is iets hoger dan de Duitse Elstar. Bij gelegde appels ligt de prijs iets onder de Duitse (€1,27 om €1,40).

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin