Doorgaan naar artikel

Fruitconsult gaat PPO Randwijk beheren

Wageningen UR en Fruitconsult hebben een samenwerkingscontract getekend waarmee Fruitconsult het dagelijks beheer krijgt over de proefboomgaard op PPO Randwijk.

Door de samenwerking borgt Wageningen UR de beschikbaarheid van een goede fruitboomgaard voor onderzoek en demonstraties. Fruitconsult neemt het dagelijks beheer van de proeftuin vanaf 1 januari 2014 voor haar rekening. Wageningen UR zal alle onderzoekhandelingen blijven verrichten waardoor de onafhankelijkheid van het onderzoek geborgd blijft. Onderdeel van de overeenkomst is dat twee medewerkers van Wageningen UR die betrokken waren bij het dagelijkse beheer van de proefboomgaard, bij Fruitconsult in dienst zullen treden.



De samenwerking is een nieuwe stap in de samenwerking tussen twee van de partners binnen het Fruitkenniscentrum. Fruitconsult zal de komende jaren in de proeftuin gaan investeren, waardoor het mogelijk wordt om het fruit dat op de proeftuin wordt geproduceerd, op een economische manier af te zetten. Jan Peeters, directeur van Fruitconsult: “Door de nieuwe samenwerking kunnen we er actief aan werken om het Fruitkenniscentrum in Randwijk tot een nog actiever bolwerk van activiteiten te maken. Met het fundamentele en praktijkgerichte onderzoek dat al in Randwijk plaatsvond, in een echte proeftuin-setting. Hierdoor kunnen de vierkante metertarieven voor onderzoek of demonstraties omlaag.”

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin