Doorgaan naar artikel

Beperkte handel Conference geeft geen richting

In de eerste twee handelsdagen is bij Service2Fruit het aantal transacties opvallend.

Het platform had niet verwacht dat de vraag zo behoorlijk was voor ongesorteerd. Met de prijs lijkt het niveau iets hoger dan december. Ongesorteerde partijen van groter dan 60 millimeter gingen voor vijftig cent weg. Gesorteerde 75’ers brachten 84 cent op (all in).

Op Fruitmasters werd een heel beperkte veiling gevoerd vrijdag. Ruim 200 colli stonden er met prijzen van 61 cent voor de maat 60-65 mm en 78 cent voor 65’ers. Daaruit mag je geen conclusies trekken, stelt een handelaar omdat dinsdag in België voor deze sortering ruim 60 cent werd betaald. Daarna is in België niet geveild. Het zijn de partijtjes die de krapte even opvullen en tekorten dichten. Vanaf medio volgende week trekken de volumes weer echt aan als de sorteerinstallaties weer draaien.

Ondertussen liggen de verwachtingen verschillend. Is het de opmaat naar een verbeterde marktsituatie? Of wordt juist meer aanbod verwacht nu telers tot januari hebben gewacht? Veel zal afhangen van hoe de export ontwikkelt. Kan Rusland het opnemen? Dan kan het inderdaad zo zijn dat meer koelcellen opengaan. Voor de voorraden zou het goed zijn als wat meer gas kon worden gegeven. Op dit moment geeft de handel nog geen richting aan voor januari, ondanks een aantal mooie transacties.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin