Doorgaan naar artikel

Schoolfruit ook op middelbare school

Vijftien scholen in het voortgezet onderwijs krijgen dit jaar twintig weken lang wekelijks drie keer gratis groente of fruit om uit te delen.

Daarmee breidt het schoolfruitproject in Nederland uit van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Nederland speelt ook in op een verwachte uitbreiding van beschikbare middelen in de Europese regeling.



Het nieuwe schoolfruitseizoen is net gestart en gekoppeld aan de landelijke appelplukdag van komende zaterdag. Op deelnemende scholen vond een feestelijke aftrap plaats voor de 215.000 leerlingen, met het gezamenlijk eten van een nieuw geoogste appel. De regeling is met 1.100 scholen dit jaar overtekend.



De EU, het ministerie van Economische Zaken en vier leveranciers maken het programma financieel mogelijk met een budget van 5,9 miljoen euro. Leveranciers zijn Schoolfruit.nu samen met The Greenery, Kids & Schoolfruit, Fruitmoment en Halm Schoolfruit. De Medebewindsorganisatie-productschappen en het Steunpunt Smaaklessen & EU-Schoolfruit van Wageningen University verzorgen de uitvoering van de regeling. Het Voedingscentrum ondersteunt het programma.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin