Doorgaan naar artikel

Eerste Elstar voor 85 cent

De eerste partijen Elstar van Nederlandse bodem zijn geveild. De prijs ging vrijdag voor de beste partijen (van 65 en 75 millimeter) naar 84 cent tot iets meer.

De aanvoer verruimde deze week iets. Begin van de week kwamen prijzen van rond de euro op de klok tot stand. Komende week zal de aanvoer nieuwe oogst verder oplopen.

In die tijd kunnen telers nadenken over het gewenste niveau van voorverkoop bij Conference. Partijen op stam worden nog niet veel verhandeld. Er lijkt structureel verschil van inzicht in waar de markt staat. Telers wijzen op de effecten van de krapte in de tweede helft van het vorige seizoen. De handel wijst juist op de matige start van het vorige afzetseizoen en de ruimere oogst. Zo bezien zullen niet veel partijen vroeg van eigenaar veranderen, omdat er verschil blijft in vraag- en aanbodsprijs. Op Service2fruit zijn wel Nederlandse partijen en Belgische partijen aangeboden. Prijzen liggen ongesorteerd voor 57 cent tot iets meer. Een handelaar meldt dat het prijsniveau tussen de 60 en 70 cent ligt, afhankelijk van de condities, zoals verpakking en koeling. Opvallend is ook het ruime aanbod Pools fruit op deze handelssite. Hiervan worden partijen Conference op stam verkocht voor 45 cent.

Volgende week zal mogelijk meer inzicht in de voorverkoophandel ontstaan als de Belgische partijen New Green en Limburgse Tuinbouwveiling hun handelsplatform starten E-WAVA.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin