Doorgaan naar artikel

Introductie doordragende aardbei Capri in Groot-Brittannië

Het Britse aardbeiteeltbedrijf S&A Produce in Faversham, graafschap Kent is dit voorjaar gestart met de teelt van 90 hectare doordragers van het ras Capri.

Het ras staat op vier locaties in Herefordshire, Kent en South Wales, voor het overgrote deel op stellingen met grote kappen in plantingen vanaf begin maart. Het bedrijf heeft daarnaast enkele hectares Capri onder glas, deze teelt startte in april.

Vorige week startte de pluk op de stellingen. Ondanks het zeer matige voorjaarsweer in Engeland is dat nog behoorlijk volgens verwachting. Desondanks heeft de teelt een vertraging van zo’n veertien dagen opgelopen, aldus Johan Aelterman van de Italiaanse Capri-veredelaar CIV.

Promotiecampagne

De introductie van Capri gaat hand in hand met een promotiecampagne op de website van S&A, informatiebijeenkomsten voor de media en proeverijen. De campagne is opgezet door het teeltbedrijf in samenwerking met CIV. Volgens Aelterman is het voor het eerst dat CIV betrokken is bij een  dergelijke promotiecampagne. Behalve bij S&A is staat er nog zo’n 16 hectare op verschillende Britse teeltbedrijven. De oppervlakte Capri in Nederland en België samen is maximaal 1 hectare.

Share this

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin