Doorgaan naar artikel

Jonagold moet nog profiteren van Elstar’s vertrek

Het einde van de Elstarverkoop is aanstaande, maar er is nog geen heel duidelijk effect op de Jonagoldprijzen.

Dat valt tegen, moeten ook de verkopers erkennen. Als het einde van de Elstarverkoop  komende weken echt voelbaar wordt, zou je toch een opwaartse prijs moeten zien, maar ook de volumes bij Jonagold zijn niet wild. Afzetorganisaties zijn daardoor voorzichtig met het openen van cellen. Grote acties van supermarktketens waren er niet afgelopen week. Deze partijen zullen de aandacht ook meer leggen op het aankomende zachtfruitseizoen, nu de eerste natuuraardbeien er zijn en bessen en kersen langzaam rijpen.

Dat goede Jonagold voor 70 cent verkocht worden, past ook moeilijk bij de spanning op de markt voor Elstar van de laatste maanden. De laatste weken ging Elstar weg voor prijzen ruim boven de euro tot €1,30 per kilo.

Bij de afzet Conférence heeft de markt een vaste prijskoers aangenomen. Het plafond zal iets boven de €1,40 liggen. Er lijkt ook niet veel prijsspektakel mogelijk in de laatste maand waarop de peer nog verkrijgbaar is. Prijzen voor grote maten liggen op €1,40 per kilo; kleinere vruchten komen met €1,25 tot iets daarboven ook dichtbij die topprijs.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin