Doorgaan naar artikel

Prijs Conference maakt pas op de plaats

Afgaande op Belgische veilingen heeft de prijs voor Conference de grens aangeraakt en vindt nu een correctie plaats. De gangbare maten gaven een stuiver prijs.

De 65 millimeter tot 75 millimeter kwam op de veiling Borgloon daardoor uit op €1,39. Het aanbod op Geldermalsen was te klein om een houvast te zijn voor de markt, dus gaat de daghandel af op de tendens in België.

Import speelt een rol in die prijscorrectie. De frisse peren kunnen niet teveel afwijken in prijs van Conference, blijkt ook nu. Op de Duitse groothandel neemt de Italiaanse Abate Fetel ook in belang af. Steeds vaker zijn kwaliteitsproblemen zichtbaar. Import Abate Fetel uit Zuid-Afrika en Chili zijn er voldoende. Conference speelt op die markt nauwelijks een rol.

Bij de appelprijzen lijkt een lichte stijging zichtbaar. Op de Duitse markt noteert de commissie in Bodensee plus drie cent voor Elstar en tot plus vier cent voor Jonagold. Wel lijkt het prijspeil van met name Jonagold van rond de 57 cent nog onder het Nederlandse niveau te blijven.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin