Doorgaan naar artikel

Conferenceprijs stijgt verder

De weekprijzen Conference liggen voor volgende week opnieuw een stuiver tot tien cent hoger, laat een handelaar weten. Na een trage start na het Paasweekend – er was voldoende volume voorradig bij de winkels – is dus meer spanning gekomen op de markt.

Retailacties zijn zeldzaam. Daar zijn de volumes niet groot genoeg voor. Kleine ketens wagen het er soms op voor 1,70 euro per kilo. De handelsbedrijven zijn hierin leidend, zo lijkt het. De bedrijven hebben gespeculeerd op prijsverhogingen door vrije peren op te kopen en verkopen die voor prijzen die passen bij die transacties.  Dan heeft dat speculeren een prijsopdrijvend effect.

Dat de handelaar niet voor eigen parochie preekt, blijkt wel uit de noteringen in België op de veilingen. Borgloon liet donderdag een prijs noteren van € 1,33 voor de maat 65 en groter. Dat is een stuiver meer dan een week geleden. Ook de kleinere sorteringen winnen in die mate aan waarde. Eén bod op een partij gesorteerde peren (Conference) lag op Service2fruit voor € 1,44. Vraagprijs was €1,50.

Officiële prijsnoteringen zijn er niet meer voor Nederlandse Conference op Duitse groothandelsmarkten en ook voor Britse Conference is in Engeland geen notering meer voor handen.

 

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin