Doorgaan naar artikel

Beweging in Jonagoldprijs

Jonagold, de goedkoopste appel van het continent, komt wat meer in de belangstelling van kopers. De dikkere maten stegen wat in prijs, zegt een handelaar.

Maar ook de standaardmaten 75 mm en opwaarts bewogen mee, blijkt uit de Duitse noteringen van het fruitgebied Bodensee. Daar werd de Jonagold-notering verhoogd met 3 cent voor deze maat naar 65 cent, maar dat gaat om Duits product. Bij de zuiderburen waren de 75 mm sortering stabiel en ging vorige week inderdaad de prijs van 80’ers met zes cent omhoog naar 59 cent. Met de hoge prijzen voor importappelen moet inderdaad rekening gehouden worden met een verdere stijging, al hangt de Poolse aanwezigheid nog steeds boven de Jonagold-markt. Ter vergelijking: De Duitse Bodensee-notering voor Elstar ligt op 86 cent voor de 75’ers.

De Belgische veiling Borgloon zag donderdag toch weer een gevoelige stijging van de Conferenceprijs van circa zes cent. Daarmee kruipen de grote maten naar de €1,50 per kilo. De hoge prijs leidt ertoe dat telers licht sorteren, en feitelijk fruit voor klasse 2 toelaten in de eerste klasse. De handel houdt het liefst de controle door zelf te sorteren en klanten zo niet teleur te stellen.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin