Doorgaan naar artikel

Speculeren op 30 cent duurdere peren

Het lijkt wat riskant, maar er is volop vraag naar ongesorteerde Conference. En de prijzen die betaald worden, liggen op € 1,30 per kilo.

Het is hetzelfde niveau als nu betaald wordt voor de beste partijen op de veiling. Een handelaar rekent voor dat met zulke prijzen voor ongesorteerd product een prijsstijging voor gesorteerd product nodig is van 30 cent om winst te maken. Het is afwachten of dit wel zal gebeuren. Tegelijk is dat al wel eens eerder gebeurd, weet de handel.

De volumes op de veilingen zijn beperkt. Een mogelijke deelverklaring ligt in het Paasvieren van Pools personeel aan de sorteerlijnen, maar het past ook in de trend van de laatste weken.

Op de Duitse groothandelsmarkten lijken de Nederlandse Conference te hebben plaatsgemaakt voor invoer uit Zuid-Afrika. Op de Britse groothandelsmarkt werd voor Britse Conference gemiddeld over alle sorteringen prijzen betaald van €1,03 met uitschieters naar boven.

Op veiling Borgloon gingen donderdag de beste peren van de hand voor €1,30. Daarmee is de middenprijs op de veilingen opnieuw een paar cent gestegen.

Op het fruitplatform Service2fruit werden vrijdag prijzen gevraagd van €1,40 voor een partij ongesorteerde Conference, net als een partij gesorteerde overigens. Het is een vraagprijs, waarvoor niet bekend is dat er al markt voor is.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin