Doorgaan naar artikel

‘Nederlandse aardbei valt op naast Spaanse’

Duitse groothandelsmarkten rekenden vorige week voor de Nederlandse Sonata-aardbeien van The Greenery prijzen van rond de 7 euro per kilo.

Dat is twee keer zo hoog als de prijs voor Spaanse, maar weerspiegelt nog niet de veilprijzen van eind vorige week met prijzen van rond de zes euro voor Nederlandse Sonata. Het Duitse ambtelijke marktbericht van de overheidsdienst BLE zet Nederlandse aardbeien naast de Spaanse. Suikermetingen laten niet veel aan onduidelijkheid over. De meeste metingen voor Spaans product liggen tussen de 7,3 en 8,6 brix, terwijl ideale waardes tussen 12 en 16 brix liggen. Het zijn metingen op de Frankfurter Frischezentrum. Met de aanzwellende aanvoer van Spaans product was druk op de prijzen onvermijdelijk.



De prijs voor Spaanse aardbeien is sinds week twee gezakt van 6 euro per kilo tot iets boven de 3 euro. Dat ligt in dezelfde lijn als vorig jaar, al kwam de prijs van een hoger niveau dan andere jaren. Het Spaanse product heeft de overhand op de onderzochte handelsmarkt met een aandeel van 69,4 procent; Marokkaans product  beslaat 21,5 procent, waar Nederland een aandeel heeft van 1,7 procent.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin