Doorgaan naar artikel

NFO neemt deel van taken PT over

Het bestuur van het Productschap Tuinbouw heeft besloten dan de NFO enkele taken van het schap gaat overnemen. Het gaat om taken die nauw verbonden zijn met het huidige takenpakket van de NFO.

De taken die de NFO van het Productschap Tuinbouw overneemt betreft een aantal onderzoeksprojecten die vallen binnen de thema’s plantgezondheid, coördinatie effectief middelenpakket en voorraad- en oogstraming. De NFO stelt in haar blad Fruitteelt dat deze overname van taken de NFO de mogelijkheid biedt om vanuit de organisatie enkele onderwerpen voor te zetten of te initiëren. Voorbeelden zijn het ontwikkelen van nieuwe emissietechnieken en onderzoek naar vruchtrot, perenbladvlo, Suzuki-fruitvlieg, verlaging residuen rode bes, schurftbestrijding peer en onderzoek naar betere kwaliteit na bewaring.

De meeste van deze projecten zijn ook ingediend bij de topsector voor een financiële bijdrage. De definitieve voortgang kan afhankelijk zijn van de honorering daarvan en van eventuele aanvullende bijdragen uit de sector.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin