Doorgaan naar artikel

‘Lage prijs fijne peren breekt pachters op’

De veilingprijzen tonen de levensgrote prijsverschillen tussen de maten Conference.

De Belgische prijzen voor de beste peren liepen voor de grote maten iets op deze week. Dat lijkt te komen door de vraag uit Rusland die weer normaliseert. Voor fijne maten werd deze weer nog steeds maar bitter weinig betaald. Voor 50’ers zelfs maar 25 cent, voor 70’ers 75 cent, per kilo wel te verstaan.  De grote maten zijn dus drie keer zo duur.

Telers met dikke peren zitten dus goed. Voor handelaren op het hout lijkt het vooralsnog moeilijk om veel geld te verdienen met hun aankoop. Waar in juli biedingen van 65 cent voor peren op het hout niet ongebruikelijk waren, lijkt het goed voorlopig de cellen dicht te laten. Maar de marktverwachtingen zijn niet zo gunstig als een jaar geleden. Er wordt in de handel gezegd dat de voorraad op 1 november even groot is als het lastige topproductiejaar 2011.

Vorige week sprak een Belgische veiling hoge verwachtingen uit over de afgelopen afzetweek. Die pakte deels zo uit door het vraagherstel uit Rusland. Op andere markten is het evenwel heel gewoontjes, laat een teler weten.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin