Doorgaan naar artikel

Herstel perenmarkt zet door

Rond half oktober zat de prijsvorming voor Conference op een dieptepunt, maar geleidelijk begint de prijs op een enigszins aanvaardbaar niveau te komen. De toenemende vraag vanuit Duitse discounters en Rusland werpt zijn vruchten af.

Op Veiling Borgloon werd rond half oktober het dieptepunt bereikt. Toen werd voor de sortering 55/65 slechts 28 cent per kilo betaald, maar sindsdien is dat geleidelijk gestegen naar 38 cent op 29 oktober. Voor de overige sorteringen Conference geldt dezelfde tendens: van 39 cent naar 58 cent voor de sortering 60/70; van 42 naar 65 cent voor 65/75 en van 47 naar 70 cent voor 70/80. De verhouding in de aanvoer slaat evenals vorige week nog steeds door naar de fijnere sorteringen.



Op Veiling Zuid-Limburg trok met name de vraag naar die fijnere sorteringen verder aan en dat was nodig ook, want juist die sorteringen worden ook daar momenteel het meeste aangevoerd en de prijs zat op een bedenkelijk niveau.



De algemene verwachting is dat de vraag vanuit Duitse discounters in de komende weken zal doortrekken en dat ook de stijgende lijn in de prijsvorming kan worden vastgehouden. Dat komt ook omdat de vraag vanuit Rusland herstellende is en momenteel weer op een behoorlijk niveau zit.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin