Doorgaan naar artikel

Exportvraag gunstig voor Conference

Of het nu uit Scandinavië, Engeland of Rusland is. De vraag naar Conference lijkt aan het einde van deze week aan te trekken.

Bij Veiling Borgloon wordt zelfs gezegd dat het lastig is de vraag goed in te vullen, maar dat moet gezien worden tegen een achtergrond van normale volumes voor de klok.

Ook uit andere bronnen blijkt dat volumes van de handelshuizen goed zijn. Het zou blijken uit de marktrubriek van het Duitse marktbureau AMI voor de Nederlandse teelt. De prijs kon deze week opnieuw daarop meeliften. De dikke peren liggen rond de zeventig cent in Borgloon. Tussen zestigers en zeventigers ligt maximaal 14 cent prijsverschil.  Als gesorteerd wordt op 55-65 millimeter en 65-75 millimeter loopt het prijsverschil op. Op de Nederlandse markt is dat ook zichtbaar. Groothandelsveiling Zaltbommel zag prijzen voor fijne peren van 30 tot 45 cent per kilo. De dikke peren lopen op tot 75 cent. Daarmee blijft het prijsverschil tussen de sorteringen vrij groot.

Het echte actiegeweld in de fruitschappen in de winkels gaat om de banaan. Dat leidt de aandacht wat af van ander fruit. Sinds de vaste Jumboprijs van 99 cent, doen ketens hun best er diep onderdoor te duiken. Lidl is met 69 cent het jongste voorbeeld, maar de prijs voor Conference wordt vooral op de internationale markt bepaald, blijkt ook deze week.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin