Doorgaan naar artikel

Toch 10 procent meer Conference geoogst

De oogst van Conference is in de laatste raming naar boven bijgesteld, van 220 naar 245 miljoen kilogram.

Dat meldt het Productschap Tuinbouw. De bijstelling naar boven van Conference komt door een hoger gemiddeld vruchtgewicht dan in de zomer werd verwacht. Het is een flinke stijging ten opzichte van het vorige seizoen, toen de oogst erg klein was, maar nog altijd 15 miljoen kilogram minder dan de oogst van 2011.

De Conference-oogst loopt op het einde. De prijzen op de veiling staan met name bij de kleinere maten onder druk. Op veiling Borgloon kwamen donderdag prijzen van 43 cent tot stand bij de 55’ers. Voor de 70’ers lag de prijs wel twee keer zo hoog. Verwacht wordt dat veel telers de zachtere peren snel zullen willen afzetten. Een teler verwacht daardoor voorlopig geen aantrekkende prijzen. Door de snellere afrijping zijn behoorlijk wat peren toch zachter geoogst.

De raming voor de Elstaroogst is van 116 naar 112 miljoen kilo teruggebracht. Dat biedt nog betere vooruitzichten voor de afzet dit jaar. De bijstelling naar beneden van Elstar van 116 naar 112 miljoen kilogram is een gevolg van een lager gemiddeld vruchtgewicht dan aanvankelijk was verwacht. Voor Jonagold hebben de nametingen in augustus en september geen gevolgen gehad. Deze raming blijft daarom gehandhaafd op 81 miljoen kilogram.







Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin