Doorgaan naar artikel

Suzukii-fruitvlieg veel aangetroffen in de natuur

De afgelopen weken zijn suzukii-fruitvliegjes voor het eerst op diverse locaties in natuurranden langs fruitpercelen aangetroffen. De vliegjes werden gevonden in wild fruit, zoals bramen, rozenbottels, wilde lijsterbes en Amerikaanse vogelkers.

Biocontrole Onderzoek en Advies deed de afgelopen weken onderzoek naar het voorkomen van suzukii-fruitvliegjes in de natuur. Voor het eerst werd het fruitvliegje ook in Drenthe vastgesteld in natuurranden langs fruitpercelen in bramen, rozenbottels, wilde lijsterbes en Amerikaanse vogelkers, melden Biocontrole Onderzoek en Advies en De Natuurkalender op natuurbericht.nl.



Alleen vanuit Groningen en Friesland zijn nog geen officiële meldingen bekend maar de kans is groot dat hij zich daar ook gevestigd heeft. Van het totaal aantal gevangen fruitvliegjes in een val, loopt
het aantal suzukii-fruitvliegjes soms op tot tien procent. Schade aan fruit lijkt vooralsnog zeer beperkt. Speciale valletjes langs bosranden lijken fruitpercelen goed te kunnen beschermen tegen het van buitenaf invliegen van suzukii-fruitvliegjes.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin