Doorgaan naar artikel

Rechter haalt streep door driftreductie bij woningen

De Raad van State heeft in een voorlopige voorziening een fruitteler gelijk gegeven in een zaak tegen de gemeente Houten.

De teler verzette zich tegen hem opgelegde driftreductie op percelen vlakbij een nieuw te bouwen woonwijk. In een nieuw bestemmingsplan zijn bepalingen opgenomen die de teler dwingen tot 90 procent driftreductie. De teler stelt daardoor in zijn bedrijfsvoering te worden beperkt, ook omdat hij niet over de vereiste apparatuur beschikt.

Verder stelt de teler dat de huizen nog niet gebouwd zijn omdat nog niet alle vergunningen rond zijn, maatregelen voor driftreductie zijn daarmee voorbarig, stelt de fruitteler.

De rechter geeft de teler daarin gelijk. De gemeente mocht de teler in deze fase niet beperken in zijn bedrijfsvoering. De gemeenteraad is op het fruitbedrijf geweest om zijn situatie te bekijken. Daaruit had de gemeenteraad opgemaakt dat de teler wel over de juiste apparatuur beschikte om de driftreductie te bereiken. Dat is niet het geval, stelt de rechter in zijn uitspraak dat een voorlopige karakter heeft, omdat nog een bodemprocedure loopt.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin