Doorgaan naar artikel

Appelprijzen tot 50 procent beter

Appelprijzen voor telers in Europa liggen op een significant hoger niveau. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie over verschillende lidstaten.

De belangrijkste appelproducerende landen Italië en Frankrijk melden duidelijke verbeteringen. Voor Frankrijk lagen de prijzen in december 50 procent hoger dan gemiddelde in de drie voorgaande jaren in die maand. Voor Italië is dat prijsniveau ongeveer 30 procent. In Duitsland, een belangrijk afzetland voor Nederland liggen de prijzen 40 procent hoger dan de afgelopen drie jaar in december. Handelaren melden wel dat de Elstarprijzen in Duitsland nog niet op het hoge Nederlandse niveau liggen. Precieze cijfers voor Nederland ontbreken.

De Europese Commissie monitort de prijsontwikkeling van groente en fruit en doet daarvan verslag in het beheerscomité groente en fruit. Deze cijfers dateren uit de bijeenkomst van vorige week dinsdag. De hogere prijzen zijn het gevolg van de krappe appeloogst afgelopen seizoen. Ook in Nederland liggen voorraden tot 30 procent lager dan andere jaren. Dat leidt tot hogere prijzen, maar nog niet duidelijk voor Jonagold.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin