Nieuws

Nederland weigert partij papaja aan grens

0 45 Fruit

Nederland heeft een partij papaja uit Maleisië niet toegelaten eind juli. Dat blijkt uit een melding van de vondst van te hoge gehaltes van resten van bestrijdingsmiddelen aan het Europese meldsysteem RASFF.
001_boerderij-image-1046716.jpeg

De melding is gedaan door de NVWA. Het gaat om de stof methamidophos, dat niet in die gehaltes (0,081 milligram per kilo product) is toegestaan.
In een andere melding aan het RASFF moest Nederland wel melden dat een partij mango is doorgevoerd naar acht Europese landen, terwijl het handelsbedrijf achteraf een overschrijding meldt van de gehaltes omethoate and dimethoate. Ook hier gaat het om 0,08 milligram per kilo product.

door Jeroen Verheul laatste update:13 aug 2012

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.