Doorgaan naar artikel

Prognose appeloogst Frankrijk bijgesteld

De Franse appeloogst valt dit seizoen mogelijk nog lager uit dan eerder werd verwacht. Volgens Franse autoriteiten daalt de productie met 27 procent.

Eerder werd al rekening gehouden met een daling van 22 procent. De daling in productie wordt toegeschreven aan ongunstige weersomstandigheden in het voorjaar.

Door de daling zou de oogst dit jaar wel eens de laagste in de afgelopen tien jaar kunnen worden. Met name in Golden Delicious wordt een sterke daling verwacht. De oogst zou 34 procent lager uitvallen dan in 2011/2012, wat neerkomt op een opbrengst van 412.000 ton.

De totale productie zou uitkomen rond de 1,3 miljoen ton. Dat is ruim 27 procent lager dan de oogst in het afgelopen seizoen.

Gala
De teruggang in omvang is het grootst in de Loire en de Pyreneën, respectievelijk 27 en 35 procent. De Pyreneën zijn vooral van belang in de productie van Gala, waarvan de totale Franse productie dit jaar waarschijnlijk 16 procent lager uitvalt.

In het belangrijkste productiegebied, Provence Alpes Cotes ‘d Azur, lijkt de daling mee te vallen. Hier is de prognose met ruim 400.000 ton praktisch gelijk aan de oogst in 2011.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Brammert Waagmeester

Share this

Brammert Waagmeester

voormalig freelance marktredacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin