Doorgaan naar artikel

Bijen krijgen hulp van Agrarisch Netwerk

Het nieuwe agrarische netwerk BIJenBESTUIVING gaat zich inzetten voor een vitale bijenstand voor gewasbestuiving. Fruittelers, groentetelers, akkerbouwers, zaadvermeerderaars en imkers werken binnen het netwerk samen onder begeleiding van het Louis Bolk Instituut.

BIJenBESTUIVING streeft naar een bij-vriendelijk agrarisch landschap, met speciale aandacht voor gewasbestuiving. Hierbij speelt de agrarische sector een sleutelrol waarbij de fruitteelt, zaadvermeerdering en vruchtgroenteteelt bovendien voor hun productie deels afhankelijk zijn van bijen. Daarom is sector overstijgende samenwerking hard nodig.



Het netwerk gaat kennis verzamelen, uitwisselen en testen uitvoeren op het vlak van drachtplanten, bijenhotels, duurzame gewasbescherming en afstemming tussen agrariërs en imkers.



Binnenkort wordt de website www.boerenmetbijen.nl gelanceerd met daarop informatie over het netwerk, de activiteiten en de sponsors waaronder het ministerie van Economische Zaken en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.



Sterfte onder honingbijen is in Nederland hoog en het gaat ook slecht met veel wilde bijen- en hommelsoorten. Dat wordt veroorzaakt door gebrek aan bloeiende planten, ziekten en parasieten in de imkerij, en de inzet van sommige gewasbeschermingsmiddelen, stelt het Louis Bolk Instituut.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin