Doorgaan naar artikel

Aardbeienprijs zet stapje terug vóór paasweek

Na prijzen van boven € 4 voor een pond Sonata vorige week, moet de afzet zich deze week tevreden stellen met een iets lagere prijs.

Extra paasvraag zal die prijs echter weer terugbrengen naar € 4, is de verwachting die een afzetorganisatie uitspreekt. Maandag 19 maart lag de veilingsprijs op The Greenery nog rond € 3,50, maar op Belgische veilingen was een iets lager niveau zichtbaar. Bij The Greenery stond opnieuw een stevig aanbod Spaans product voor de klok, waar voor 400 gramsbakjes € 1,70 tot € 1,80 werd betaald. Toch lijkt dat aanbod op The Greenery-klok niet de prijs voor Nederlands product te drukken, getuige de prijsontwikkeling bij The Greenery.

Minder promotiekracht voor Nederlandse aardbei

Omdat Pasen zo vroeg valt, wordt voor Nederlandse aardbeien niet veel promotiekracht verwacht richting Pasen. Voor een goede vraag zijn de volumes te klein en de temperaturen te laag. Op dit moment hebben ketens als Boni en Dirk acties met Spaanse 400 gramsbakjes voor € 1,99.

Prijsdruk op Duitse aardbeienmarkt

Op de internationale aardbeienmarkt viel vorige week een prijsdaling op in de Duitse groothandel voor Spaanse aardbeien. Daar waren in week 10 partijen te koop voor gemiddeld € 2,52 per kilo (vorig jaar € 3,94). Nu liggen de prijzen daarboven. De veilingsprijzen bij The Greenery zitten op een kiloprijs van € 4,40. Op de Belgische veiling werd in week 10 een middenprijs van € 6,67 genoteerd tegen € 7,36 in week 9.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin