Doorgaan naar artikel

Marktupdate: Conference plust bij

Voor Conference wordt deze week meer betaald op de daghandel.

Gezien de laatste veilprijzen op de Belgische veilingen is de verbetering vooral te zien bij de kleinere maten. De grotere maten hadden donderdag in Borgloon moeite het spoor bij te houden van eerdere veildagen en verloren enkele centen tot iets minder dan € 0,90. Voor ongesorteerde partijen wordt op de daghandel prijzen betaald van € 0,50 tot € 0,65, variërende door de zeer verschillende kwaliteitsbeelden van de partijen.

Exportvraag en acties

Een handelaar schat dat de exportvraag een gunstig effect heeft op de markt. Daarbij komen de 6 winkelacties van Nederlandse ketens. Zo heeft ook marktleider Albert Heijn losse Conference in de aanbieding. Bij kleinere ketens gaat het vooral om de verpakte budgetperen. Opvallend is dat Coop peren voor € 1 aanbiedt, de keten kiest voor een eenheid van 750 gram.

Liever Conference

Dat het aantal acties voor Conference relatief hoog is, lijkt verband te houden met de dure appels van dit moment. Leveranciers kiezen liever voor een perenactie dan Elstar, om zo de leveringen zo lang mogelijk vol te houden. AH kiest overigens wel afgelopen week voor een combinatie van beide hoofdrassen.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin