Doorgaan naar artikel

Marktupdate: Elstar in supermarkt circa € 2,50

Nederlandse supermarkten starten met nieuwe Elstar voor prijzen van rond de € 2,50 per kilo (los).

Tassen Elstar-appels van 1,5 kilo liggen in de winkels voor prijzen tussen de € 2,49 en € 2,99 (€ 1,66 tot € 2 per kilo). Daarmee is de krapte aan de telersmarkt ingecalculeerd in de consumentenprijs, zo valt op te maken uit een rondgang. Uitzondering is deze week de winkelketen Deen met losse Elstar voor € 1,25 per kilo (actieprijs).

Beperkte acties

Voor de grote ketens is een actie nog te lastig gezien het volume zo vroeg in het seizoen. Jumbo vraagt deze week voor losse Elstar-appels € 2,49 per kilo. Daarmee is het prijsverschil met Pink Lady bijvoorbeeld (€ 3,18 per kilo) beperkt in deze fase van het seizoen. Supermarktketen Plus heeft een overzichtelijke prijsstelling voor Elstar met € 2,59 per kilo los product en dezelfde prijs voor een tas van 1,5 kilo.

Conference nog niet allemaal nieuwe oogst

Bij Conference-peren kiezen de grote ketens voor prijzen van € 1,99 en daarnaast kleine maten in een bakje voor € 1,40 per kilo. Niet alle ketens maken melding van nieuwe oogst. Dat lijkt bij de losse producten zeker het geval.

Bekijk actuele prijzen van Conference-peren en maak zelf prijsvergelijkingen via gfactueel.nl/prijzen

Elstar-campagne 16 september van start

Zaterdag 16 september gaat de nieuwe campagne voor de Hollandse Elstar van start. Het is een initiatief van de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) in samenwerking met het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF). Op de radiozenders Skyradio en Qmusic is twee weken lang een radiospot te horen, waarin een zingende marktkoopman de nieuwe Elstar-oogst aanprijst.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin