Doorgaan naar artikel

Marktupdate: Groothandel plust € 0,25 bij Conference

Met een prijs van gemiddeld € 1,08 voor Nederlandse Conference hebben de Duitse groothandels een € 0,25 hogere verkoopprijs dan vorig jaar.

Ten opzichte van vorige week is dat een plus van € 0,02 per kilo. Eigenlijk was over de hele linie de perenprijs op de Duitse groothandelsmarkten iets hoger, althans als het om Italiaans product ging. Voor het importgedeelte uit Zuid-Afrika zakte de prijs juist circa € 0,05 per kilo. De Duitse groothandels zullen de Conferenceprijzen nog wel verder opvoeren de komende weken als de prijsstijgingen van de afgelopen week worden doorgevoerd.

Prijs van € 0,89

Belgische veilingprijzen voor Conference tikten dinsdag net niet de € 0,90 aan voor de grootste exportmaten. Wel is de prijs steviger dan de week ervoor, zo lijkt het. Dat was ook op de eigen markt zichtbaar met hogere noteringen door Nederlandse afzetorganisaties voor vooral grotere maten. De prijsstijging in Nederland was ook bij andere sorteringen zichtbaar. Voor week 9 lagen de middenprijzen wel boven het peil van 2015 en 2016. Bij Conference is de middenprijs van € 0,65 wel € 0,19 boven het niveau van 2016 en € 0,13 boven dat van 2015.

Drie kleine acties Conference

Op de binnenlandse markt worden weinig acties ingezet rondom Conference. Het is ook minder aantrekkelijk tegen de huidige inkoopprijzen. Alleen bij drie kleine ketens die inkopen via Superunie was afgelopen week een Conference-actie van € 0,99 per kilo.

Naast de drie Conference-acties deze week negen acties met appels, waarvan vier met de oude open rassen Jonagold of Elstar. Verder acties met Kanzi (twee), Jazz (twee), Pink Lady en Fuji. Volgende week komt Albert Heijn weer met een actie voor het gelegd fruit. Opnieuw haalt de keten 25% af van de verkoopprijs voor dit boveneinde fruit.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin