Doorgaan naar artikel

Supermarkten lopen achter de muziek aan in hardfruit

De forse prijsstijging bij Conference is nog niet verteerd door supermarkten, maar ook het aantal acties is relatief bescheiden.

De forse prijsstijging bij Conference in week 2 en 3 en een kleine correctie eerder deze week is nog niet terug te vinden bij de grote supermarktketens. Het winkelprijsniveau ligt nog rond de €1,35/€1,39 voor Conference in winkels van Jumbo en AH. PLUS heeft de prijzen wel op €1,49 liggen deze week.

Het aantal acties met Nederlands hardfruit is normaal, zeker niet druk. Gedacht werd dat supermarkten door de krappe groentemarkt meer zouden doen met hardfruit, maar dat blijkt niet uit de aanbiedingsfolders. Twee acties met Elstar, vier met Conference en twee met Jonagold.

Elstar duurder dan vorig jaar

Een stabiele Elstar-markt, zo betitelt een handelaar dat segment van de hardfruitmarkt. De binnenlandse supermarkten blijven rustig acties plannen met de appel. In vergelijking met vorig jaar loopt de prijs ook voor, ook bij inkoop. Naar schatting is de prijs vijf cent hoger dan vorig jaar. Dat geldt dan voor de duurste sortering 75 millimeter, waar inkoop ligt rond de €0,70 met uitschieters naar €1. Voor de maat 60-65 millimeter is de inkoopprijs een stuk minder hoog: voor €0,20 tot €0,35 kunnen inkopers ook terecht. De stijging van de totale gemiddelde Elstar-prijs (middenprijs) wordt daarmee geremd.

FruitLogistica

Lastig te voorspellen is de ontwikkeling van de fruitmarkt volgende week. De handelaren zijn minder actief door de traditionele seizoensbeurs FruitLogistica in Berlijn. Dat maakt een oprisping van de markt onwaarschijnlijk.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin