Doorgaan naar artikel

Marktupdate 2 februari: Perenmarkt stabiel

De perenveiling bij veiling BelOrta liet donderdag een stabiel prijsbeeld zien, met een iets oplopende prijs voor de Conference-sorteringen 60 en 65 mm.

Het was de eerste veiling na de prijscorrectie die er dinsdag op de veilingen zichtbaar was. Vooral voor exportgeschikte partijen waren kopers minder bereid te drukken dinsdag. De prijs daalde daarmee enkele centen. Donderdag was het beeld dus stabiel, met een stabiele aanvoer van 1,2 miljoen kilo.

Middenprijs net onder €0,60

De Belgische uitbetaalprijs in week 4 bleef op een niveau van net onder de €0,60 per kilo (middenprijs), blijkt uit gegevens van het Vlaamse ministerie. Mogelijk dat over week 5 een kleine correctie naar beneden wordt voorzien. Hoe de Duitse beurs FruitLogistica op deze fruitmarkt volgende week een rol speelt, is onduidelijk.

Groothandel stabiel

Opvallend is dat de Duitse groothandel de prijzen voor Nederlandse Conference niet heel rap optrekken naar het niveau van inkoop. De prijs steeg daar in week 4 met €0,03 naar €0,88 per kilo (groothandelsprijs). Vanuit verschillende kanten wordt bevestigd dat de Duitse markt meer peren uit Nederland en België haalt op dit moment.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin