Doorgaan naar artikel

Ron Meyer (SP) toont begrip voor fruitteelt in crisis

Pers wilde hij er niet bij hebben, maar liever ongestoord het verhaal beluisteren van een fruitteeltfamilie uit zijn streek. SP-voorzitter Ron Meyer was vrijdag op bezoek in het Zuid-Limburgse Noorbeek.

“Al sinds hij afgelopen november voorzitter van de Socialistische Partij is geworden ben ik hem aan het appen, of hij niet eens op ons bedrijf op bezoek wil komen.” Fruitteler Wim Notermans uit Noorbeek wilde graag zijn streekgenoot, die carrière maakt in de landelijke politiek, op de hoogte brengen van de moeilijke situatie waarin de fruitteelt verkeert.

En afgelopen vrijdag, vlak na Prinsjesdag en de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer, liet de agenda van Ron Meyer het toe. Vanuit Heerlen kwam Meyer naar het fruitbedrijf van Wim en Clemence Notermans en zoon Norman. En zijn belangstelling en gevoel voor de kleine teler die door de grote winkelketens onder druk wordt gezet, wist Wim in het hart te raken. “Mijn vader stemde altijd VVD en ik ook toen ik 18 was. Maar ik rij nu rond in een auto van 1200 euro. Dan pas ik niet meer helemaal in dat profiel, hè.”

Meyer toonde aan dat hij – met ook een achtergrond bij vakbond FNV – niet alleen oog heeft voor de belangen van werknemers, maar ook voor de noden van kleine ondernemers, aldus Notermans. “Hij vroeg ook waarom we met bijna alleen Polen werken. Naar onze uitleg luisterde hij heel goed. Maar hij wilde zich ook graag inzetten om meer mensen uit de streek voor het werk in de fruitteelt te interesseren. Het was voor beide partijen een heel informatief bezoek.”

Ron Meyer (SP) toont begrip voor fruitteelt in crisis


Wim Notermans laat SP-voorzitter Ron Meyer en LLTB-voorzitter Leon Faassen (re) zien hoe het er in de fruitteelt bij staat. – foto: Twan Wiermans

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin