Doorgaan naar artikel

Paasweek verleidt (nog) niet tot oplopende prijzen aardbeien

Naast een beetje Lambada en het ras Clerx, is productie van de verse Sonata op gang gekomen, met aantrekkende volumes. De kwaliteit ervan is goed, zij het dat deze eerste plukronde soms wat bonkige vruchten oplevert.

De verwachting was dat deze eerste pluk direct zou kunnen aanhaken, met stijgende prijzen in verband met Pasen. Dat valt tegen, is op meer handelsplaatsen te beluisteren. In tegenstelling tot de verwachting is eerder sprake van een stabiele tot licht dalende prijsvorming.

Sonata en Clery

De prijs voor Sonata ligt op een gemiddelde van zo’n 3,30 euro per pond. Dat kan nog wat hoger of lager uitvallen, afhankelijk van de maat. Voor Clery ligt het niveau op veiling Hoogstraten op 2,60 tot 2,90 euro per pond. Hier werd vandaag zo’n 14 ton aardbeien aangevoerd (7 ton Sonata en 6 ton Clery).

Royaal Spaans aanbod

“Wellicht zit er morgen nog een verbetering van de prijzen in, in aanloop naar de feestdagen”, geeft een veilinghandelaar aan, daarna direct opmerkend dat het Spaanse aanbod nog royaal is, met vruchten met een goede houdbaarheid en uitstraling. Hij noemt voor die Spaanse vruchten een prijs van zo’n 3 euro per kilo. Dat maakt de prijsafstand met de aardbeien uit de eigen omgeving wel heel erg ruim. Dat kan verleidelijk zijn voor klanten die zich niet (meer) realiseren dat de smaak van deze aardbeien door de bank genomen vaak zeer matig is.

Bekijk meer

Share this

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin